Latin America Magazine.
 
Music

Concert: Pascuala Ilabaca y Fauna

  • datum:19/04
  • tijd:20:00
  • locatie:Muziekpublique
  • adres:Bolwerksquare 3, 1050, Brussel

Pascuala Ilabaca uit Valparaíso is één van Chili ’s veelbelovendste muzikanten. Gewapend met haar accordeon en meeslepende stem klinkt ze tegelijk melancholisch en vreugdevol. Ze combineert de traditionele Chileense muziek met inheemse Andesklanken en invloeden uit jazz en andere populaire muziek.

Ilabaca debuteerde onder het pseudoniem ’ Pascuala canta Violeta’, als eerbetoon aan de grote folkzangeres Violeta Parra. Belangrijke bron van haar muziek is dan ook de Chileense folk en het Chileense carnaval. De ritmes van cuecas verbindt ze met inheemse Andes- klanken, verrijkt met elementen uit de jazz of de populaire muziek.

Na een jaar in India, waar ze zich schoolde bij Pandit Pashupati Nath Mishra, keert ze terug naar Chili om twee albums op te nemen, het ene sterk geïnspireerd door haar muzikale ervaringen in India en een tweede dichter bij haar roots samen met de groep Fauna.

Dat album werd de aanzet tot een internationale carrière. Het album ’Busco Paraiso’ is het meest gedownloade album uit Chili uit 2012 en liet haar toe op toernee te gaan in Europa. Samen met Fauna verkent Pascuala Ilabaca de Chileense ritmes als trotes, cuecas, of cumbia, voorzien van aanstekelijke arrangementen.

Info en tickets op www.muziekpublique.be of 02/217.26.00.