Latin America Magazine.
 
Music

Concert: Melingo

  • datum:11/04
  • locatie:Botanique
  • adres:Koningsstraat 236, 1210 Brussel
  • kosten:Bota’Carte: 19€, Voorverkoop: 22€, Verkoop: 25€

Melingo is een mythische figuur uit de Argentijnse rock scene, één van de meest bekende muzikanten in de wereld van de tango.

Bij zijn vorige album ‘ Corazon & Hueso ” gaf hij de vrije loop aan zijn hallucinante woede en verlangens. Zijn muziek roept dromen, cinemabeelden en avontuurlijke romans op. Maar ver weg van een klassieke tango is de zijne ruw en vervallen. Hij vernieuwt de tango op een woedende manier door het op te tuigen met ruwe en ‘vieze’ geluiden.

Nu is er de nieuwe ‘Linyera’. Deze nieuwe collectie van nummers van de Argentijnse zanger-acteur kon de soundtrack van een schaduwrijke onderwereld zijn, een clair-obscuur doolhof van spiegels waar de tijd stilstaat. Offbeat liefdesliedjes, sprankelend met glinsteringen van blues en tango besprenkeld met flarden van bossa nova en candombe. Atmosferische melodieën die ons meesleuren in de surrealistische wereld van Melingo.

In het gezelschap van zijn bende rondtrekkende muzikant-dichters, is hij een vrijgevochten kunstenaar. Deels rocker, deels flamboyante crooner met een vleugje van een komiek, een multi-instrumentalist en componist, betovert hij ons met bedwelmende dromen.

Bekijk de volledige programmatie van de Botanique hier.