Latin America Magazine.
 
Music

Concert Ensemble Moxos met barokmuziek uit Bolivia

  • datum:16/11
  • tijd:14:00
  • locatie:Petrus Canisiuskerk
  • adres:Molenstraat 37, Nijmegen
  • kosten:€12,50 CJP, Stadspas of Studentenkaart 7,50

Voor de vierde keer spelen koor en orkest van San Ignacio de Moxos (Bolivia) in Nederland, deze keer met het programma “Ichasi Awásare” (Het oude dorp).

In het Amazone-gebied in Bolivia zijn in de jaren ’90 van de vorige eeuw vele partituren gevonden met unieke barokmuziek, gecomponeerd door Europese musici (zoals de Italiaan Domenico Zipoli) en anonieme indianen. Sinds die vondst is het enthousiasme voor deze muziek bij de Boliviaanse jongeren toegenomen en zijn in verschillende indianendorpen jeugd-orkesten opgericht.
Ensemble Moxos, o.l.v. dirigente Raquel Maldonado, is één van de belangrijkste culturele ambassadeurs van een multicultureel Bolivia. Met haar muziek en zang vertegenwoordigt dit ensemble een nieuwe kunstvorm, die ontstaan is door de kruisbestuiving tussen de oorspronkelijke indiaanse muziek en de Europese muziek die de jezuïeten naar Zuid- Amerika gebracht hebben. Wanneer de muziek uit Moxos klinkt, klinkt er een geschiedenis die de Moxos-jongeren willen bewaren voor toekomstige generaties.

Ensemble Moxos zal ook in Den Haag en Amsterdam optreden. De concerten worden georganiseerd door Stichting Oude Muziek Latijns Amerika en de Krijtberg. De opbrengst van de kaartverkoop is bestemd voor de Muziekschool van Moxos. U kunt kaarten reserveren via contact@somla.nl of voor aanvang van de voorstelling kaarten kopen in de parochie