Latin America Magazine.
 
Music

Concert en cd-presentatie: Música Temprana met “Bailes, Tonadas & Cachuas”

  • datum:10/03
  • tijd:15:00
  • locatie:Lutherse Kerk
  • adres:Haddingestraat 23, Groningen
  • kosten:€ 22,50 / € 17,50

Concert en cd-presentatie van Música Temprana: “Bailes, Tonadas & Cachuas”.  Muziek uit de straten van 18de eeuws Peru. Een opwindende mix van Spaanse koloniale barok en inheemse – Indiaanse en Afrikaanse –  klanken en ritmes. Gebaseerd op schriftelijke bronnen, kleurrijke aquarellen en aanwijzingen over speelwijzen en gebruikte instrumenten. O.l.v. Adrián Rodríguez Van der Spoel.

Bailes, Tonadas & Cachuas, muziek uit de straten van 18de eeuws Peru

Dankzij een Spaanse bisschop speelt Música Temprana en muziek uit de straten van 18de eeuws Peru. Dansmuziek (Bailes), luisterliedjes (Tonadas) en feestmuziek (Cachuas). De bisschop liet ook meer dan 1.400 kleurige aquarellen na die een levendig beeld schetsen van het toenmalige leven in Peru. Zo weten wij ook op welke instrumenten werd gespeeld en hoe deze eruit zagen. Onder leiding van Adrián Rodríguez Van der Spoel brengt Música Temprana brengt deze wereld opnieuw tot leven.

Música Temprana

Música Temprana verkent al meer dan tien jaar de wereld van de Latijns-Amerikaanse barokmuziek: van Columbus tot het begin van de 19de eeuw, van de pure klanken en pastorale eenvoud uit de Jezuïtenmissies tot de hoofse, veel Europeser getinte muziek uit de grootstedelijke kathedralen. Of, zoals in dit project, muziek ‘van de straat’ met de kenmerkende mengeling van inheemse (indiaanse) en Afrikaanse klanken en ritmiek in een Spaans-koloniale structuur. Het ensemble wordt geleid door oprichter en oude-muziekspeciaist Adrián Rodríguez Van der Spoel.

Meer informatie: www.musictemprana.com