Latin America Magazine.
 
Theatre

CLAUDIA door La Conquesta del Pol Sud

  • data:12/03 - 19/03
  • locatie:Theaters in Nederland
  • adres:Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Breda en Heerlen
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) 28-07-2016

CLAUDIA – La Conquesta del Pol Sud
Catalaans gesproken | NL en ENG boventiteling

Claudia vertelt het aangrijpende verhaal van Claudia Poblete, die in de jaren van het Argentijnse generaalsregime (1976-1983) als baby werd weggehaald bij haar familie en opgevoed door mensen uit de groepering die vervolgens haar biologische, linkse ouders vermoorden. Zo groeit Claudia op in een betere buurt van Buenos Aires in de vaste overtuiging dat zij Mercedes Beatriz Landa heet en dochter is van een gepensioneerde legerkolonel.

In 2000 ontdekt de dan inmiddels 22-jarige systeemingenieur dat haar leven een grote leugen is. Een verplichte DNA-test wijst uit dat zij een van de honderden ‘desaparecidos’ was: verdwenen kinderen waar al jaren naar werd gezocht. Claudia’s zaak markeert het begin van het einde van de straffeloosheid die militaire officieren tot dan toe genoten.

Haar verhaal wordt als documentair theater op de bühne gebracht door La Conquesta del Pol Sud, met Claudia als verteller. Uit haar relaas wordt stukje bij beetje duidelijk wat haar overkomen is, in combinatie met documentaire beelden en onderzoeksfeiten die het gezelschap zelf verzamelde in Argentinië.

‘Mijn hele leven was een leugen’ – Claudia Pobleto in De Morgen.

Speellijst

DI 12 MRT 20:15
STADSSCHOUWBURG, GRONINGEN
Tickets

WO 13 MRT 20:15
PARKSTAD LIMBURG THEATERS, HEERLEN
Tickets

DO 14 MRT 20:30
FRASCATI, AMSTERDAM
Tickets

VR 15 MRT 20:30
CHASSÉ THEATER, BREDA
Tickets

ZA 16 MRT 20:30
THEATER ROTTERDAM, SCHOUWBURG
Tickets

MA 18 MRT 20:30
HET NATIONALE THEATER, THEATER AAN HET SPUI, DEN HAAG
Tickets

DI 19 MRT 20:30
STADSSCHOUWBURG UTRECHT
Tickets

Meer informatie en speellijst >>

Op 14 maart om 20:15 verzorgt theaterproducent en Latijns-Amerika deskundige Jonathan Offereins een inleiding (30 min, voertaal: Nederlands). Na afloop van de voorstelling gaat hij met de makers van de voorstelling in gesprek (voertaal: Engels). Zowel de inleiding als het nagesprek is gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig. Meer informatie >>