Latin America Magazine.
 
Music

Chico Trujillo

  • datum:13/08
  • tijd:19:30
  • locatie:Melkweg
  • adres:Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam
  • kosten:€18 (excl. lidmaatschap)

Chico Trujillo betekent letterlijk “Kleine Gangster”, maar deze “gang” van 7 muzikanten vult grote stadions in Chili. Chico Trujillo mixt Colombiaanse cumbia met hun Chileense cultuur en een grote liefde voor ska-muziek.

Chico Trujillo pepert de Colombiaanse cumbia met hun Chileense cultuur en hun grote liefde voor de ska-muziek en vult stadions in hun thuisland. De band ontstond in 1999 in Chili, in de buurt van Valparaiso, na terugkeer van een Europese tournee van bandleider Aldo “Macha” Asenjo met zijn mythische punkgroep LaFloripondio. Aanvankelijk stond de gitaar centraal, maar dat veranderde na de komst van andere muzikanten in de band, waaronder een blazerssectie. Vanaf dat moment ontstaat er een geluid van traditionele Colombiaanse cumbia, gemengd met de Bolero en Ska-muziek, gebracht met de vurige energie van een stel “kleine gangsters”. Na een al spoedig verworven unanieme erkenning in hun land van herkomst, Chili, gaven ze een flinke reeks concerten door heel Europa. In 2009 speelden zij op het grote Polé Polé Festival te Gent en Zeebrugge en op het Zwarte Cross festival in Nederland. Verder gaven ze geweldige shows op podia en festivals in Frankrijk, Spanje, Duitsland, etc. Nu is Chico Trujillo terug voor een nieuwe Europese tour!

In het voorprogramma Kumbia CL, een Chileense cumbiaproject uit Amsterdam, die het eclectische karakter van de thuisstad combineert met hun Chileense roots.

conSentido geeft 2 x 2 kaarten weg voor het concert van Chico Trujillo! Kijk hier hoe je 2 kaarten kunt winnen! 

Meer info: kijk hier voor tickets, het evenement op Facebook en de site van de Melkweg.