Latin America Magazine.
 
DanceMusic

Caetano Veloso & Gilberto Gil

  • datum:29/06
  • tijd:20:00
  • locatie:Vorst Nationaal Club
  • adres:Victor Rousseaulaan 208, 1190, Brussel
  • kosten:67 | 77 | 97 euro

U leest het goed: op 29 juni 2015 zullen Gilberto Gil en Caetano Veloso samen een exclusief concert in Vorst Nationaal spelen. Hun hechte kameraadschap dateert al van de jaren zestig toen ze als populaire vaandeldragers van de Tropicalismo-beweging in ballingschap leefden. Ze jamden samen in Londense clubs en drukten een onuitwisbare stempel op de Europese en Braziliaanse muziek.

Beide artiesten kunnen solo nog steeds zalen doen vollopen, maar besloten om tijdens deze korte tournee hun krachten te bundelen. Naast hun gezamenlijke geschiedenis en sociaal engagement delen ze vooral hun blijvende honger naar het maken van eerlijke muziek die rechtreeks met de ziel communiceert.

Liefhebbers van het Braziliaanse levenslied dragen de godfather GILBERTO GIL al meer dan veertig jaar op handen. Met zijn vernieuwende mix van Braziliaanse muziek (bossa nova, samba en forró) met blues, reggae, pop en rock, slaagt hij er nog steeds in om zijn publiek wereldwijd  te ontroeren.

Ook CAETANO VELOSO is één van de populairste en invloedrijkste Braziliaanse componisten en zangers. Vanaf de jaren ’80 groeide zijn populariteit ook buiten Brazilië. In 2004 bracht hij ‘A Foreign Sound’ uit, zijn eerste volledig Engelstalige cd met covers van zowel Bob Dylan, Cole Porter als Nirvana. Naast muziek voor zijn talloze studio- en live-albums (o.a. ‘Live at Carnegie Hall’ met David Byrne) leverde hij ook liedjes voor soundtracks van films als ‘Hable con Ella’ van Pedro Almodovar en ‘Frida’ van Julie Taymor.

Het belooft een boeiend concert te worden, waar beide protagonisten via innig samenspel zullen proberen om tot de kern van hun muzikaal universum door te dringen. De groep is al met de songselectie en repetities gestart.

Tickets: Sherpa.be.