Latin America Magazine.
 
Music

Brasil Connects

  • datum:31/08
  • tijd:21:00
  • locatie:North Sea Jazz Club
  • adres:Pazzanistraat 1, Amsterdam
  • kosten:€12,50

Als afsluiter van het Summer Sessions seizoen en om de lancering van het Do Brasil Magazine te vieren, organiseren North Sea Jazz Club en Do Brasil een concert met het beste wat Nederland te bieden heeft op het gebied van zomerse muziek: Brasil Connects

Vanaf 20:30 gaan de deuren van de club open en stappen de volgende artiesten vanaf circa 21:00 op het podium:

Josee Koning
Na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam verdiepte Josee Koning zich in de Braziliaanse muziek en cultuur in Rio de Janeiro. In de jaren tachtig was zij één van de oprichters van de band Batida. Hiermee speelde Josee onder andere op het North Sea Jazz Festival. Toen zij in 1993 Antonio Carlos Jobim ontmoette, ging het hard. “De vader van de Bossa Nova” overleed het jaar na hun ontmoeting, maar haar tribute album en concert zette haar op de kaart. Anno 2013 heeft Koning tien albums op haar naam staan, waarvan vier met Batida. Na vele tournees in binnen- en buitenland met grote Braziliaanse muzikanten is zij tegenwoordig docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ceumar
De naam Ceumar (spreek uit als say-ooh-mar) is een combinatie van de namen van haar ouders, maar zou ook zomaar een artistieke referentie kunnen zijn aan de hemel (ceu) en de zee (mar). Met haar kristalheldere stemgeluid veroverde zij in haar jongere jaren de harten van muziekliefhebbers in cafés in de regio Minas Garais, waar zij opgroeide. In 1995 vergrootte zij haar kansen en verhuisde ze naar Sao Paolo. Ze werd ontdekt door Zeca Baleiro, met wie zij haar debuutalbum Dindinha opnam. Het album zorgde voor veel succes en werd ‘de parel van de Musica Popular Brasileira’ genoemd. In 2009 verhuist Ceumar naar Amsterdam en speelt ze veel met het Mike Del Ferro Trio. Zo stond ze in juli nog met hen op het North Sea Jazz Festival.

Maria Mendes
De zangeres met de Portugese roots presenteerde in oktober 2012 haar debuutalbum ‘Along the Road’ aan een uitverkochte club. In mei dit jaar keerde ze terug, nam ze Wim Dijkgraaf op mondharmonica mee en wist ze wederom haar vocale kwaliteit en virtuositeit te laten horen. Mendes haar stijl is sterk beïnvloed door haar culturele achtergrond, met elementen van zwoele bossa nova, de melancholie van de Portugese fado en de Amerikaanse jazz swing van de vroege jaren ’50. Boven alles zweeft die kenmerkende, zachte en zuivere stem.

“I see a promissing shining future for this young and talented singer” – QUINCY JONES, at Montreux Jazz Festival 2010 (USA)

Naast deze artiesten zullen er nog meer bijzondere gastartiesten optreden.

Deuren open:       20:30
Aanvang:    circa 21:00
Staanplaats:      €12,50

Voorafgaand aan het concert kan je heerlijk eten en genieten van Braziliaanse live muziek tijdens Summer Sessions op het terras van Pizza Pazzani, de buurman van de North Sea Jazz Club. Zorg dat je op tijd bent en reserveer alvast een tafel: 020-7220981