Latin America Magazine.
 
Lecture

Boeren in Bolivia: Roberto Callau van INCCA vertelt

  • datum:17/11
  • tijd:20:00
  • locatie:Stadhuis, Sint-Niklaas
  • adres:Grote Markt 1, Sint-Niklaas

Maandagavond 17 november komt Roberto Callau, directeur van de Boliviaanse organisatie INCCA, spreken in Sint-Niklaas. Deze organisatie steunt boeren in het departement Cochabamba. Ze zorgt ervoor dat ze beschikken over irrigatiewater, helpt hen bij de vermarkting van hun oogst en geeft opleidingen inzake duurzaam bodembeheer. INCCA werkt hiervoor samen met de Sint-Niklase ngo Solidagro. Roberto is een gedreven man met veel ervaring die zijn visie op plattelandsontwikkeling op een boeiende manier kan brengen.

Bolivia, een land in het centrum van Zuid-Amerika, spreekt tot de verbeelding: het herbergt 36 verschillende erkende volksgroepen, verspreid over tropische laaglanden, onherbergzame valleien en adembenemende hoogvlaktes. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur, maar is ook het armste van Zuid-Amerika. Vooral boerengezinnen in afgelegen gemeenschappen hebben het moeilijk: akkers zijn zwaar om te bewerken, water moeilijk om te beheren en het gebrek aan variatie in de gewassen leidt tot ondervoeding.

Boerenorganisaties, ngo’s én de Boliviaanse overheid willen hier iets aan doen. Eén van deze lokale ngo’s is INCCA, de partnerorganisatie van ngo Solidagro. Roberto Callau vertelt hoe ze dit aanpakken. De stad Sint-Niklaas en Solidagro nodigen u van harte uit om naar zijn verhaal te komen luisteren.

Vertaling Spaans – Nederlands wordt voorzien.