Latin America Magazine.
 
FestivalMusic

Bocados Dias Latinos

  • data:16/08 - 17/08
  • tijd:Hele dag
  • locatie:Lieve Vrouwekerkhof
  • adres:Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort

Dias Latinos maakt doorstart met nieuwe festival Bocados Dias Latinos

Dit jaar gaat een nieuwe, meer bescheiden versie van het jaarlijkse festival Dias Latinos van start. Het nieuwe festival krijgt in 2014 de naam Bocados Dias Latinos en vindt plaats op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort op zaterdag 16 en zondag 17 augustus.

Het voormalige festival trok ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers uit het gehele land naar de binnenstad. Afgelopen jaar werd echter geen zeventiende editie georganiseerd vanwege de economische recessie met als gevolg het verlies van een aantal grote sponsors en de beëindiging van de subsidie door de gemeente. Vorig jaar organiseerde de plaatselijke horeca op de vier pleinen ter vervanging daarom het succesvolle minifestival Plazas Latinas.

Bocados Dias Latinos is een doorstart en dient als een voorproefje op het vernieuwde Dias Latinos festival dat in 2015 door de gehele stad georganiseerd zal worden. De opzet is anders dan u wellicht van voorgaande jaren gewend bent. Zo zal het festival dit keer volledig in Latijns-Amerikaanse sferen gehuld zijn, zowel op het gebied van muziek, zang en dans als op het gebied van film, eten, drinken, poëzie en exposities. Bocados Dias Latinos is uniek omdat het thema zich manifesteert in alle aspecten van het festival.

De komende weken wordt meer informatie bekend gemaakt over het programma van Bocados Dias Latinos en wordt deze website helemaal aangepast.