Latin America Magazine.
 
Music

Bajofondo: Presente

  • datum:27/06
  • tijd:20:30
  • locatie:De Roma
  • kosten:€ 26/24

Acht muzikanten uit Argentinië en Uruguay die zich verenigd hebben in een orkest dat zich specialiseert in het brengen van tango en filmische soundtracks. Een korte samenvatting van wat Bajofondo te bieden heeft. Samen met Gotan Project zijn ze de sterkhouders van het genre neo-tango. Een hele reeks Latijns-Amerikaanse dansstijlen komen aan bod in de 20 tracks van hun album Presente, de vierde cd sinds de oprichting van de groep in 2002 door Gustavo Santaolalla en Juan Campodónico. De explosieve liveshow en het drukke podiumgebeuren met de vele muzikanten die bijdragen aan Bajofondo maken hun optredens gedenkwaardig en heel bijzonder.

“De Argentijns-Uruguayaanse band Bajofondo maakt een muzikale mengeling van tango, milonga, folklore, rock, hip-hop, electronica, jazz en klassiek, waarin de geluiden van de streek rond de Rio de la Plata (de grensrivier tussen Argentinië en Uruguay) doorklinken. In 2003 won de groep gelijk een Grammy voor hun debuutplaat. Oprichter Gustavo Santaolalla is overigens een vaste klant bij de Grammy-uitreikingen (met 12 Latin Grammy’s), maar ook zijn filmmuziek werd al gelauwerd met diverse onderscheidingen. Met Bajofondo levert hij in 2013 het album Presente, waarvan hij zelf zegt dat het nog het meest in de buurt komt van wat ze live doen.” (FOLKFORUM)

GUSTAVO SANTAOLALLA (GITAAR, PERCUSSIE, ZANG); JUAN CAMPODÓNICO (BEATS, SAMPLES, GITAAR); LUCIANO SUPERVIELLE (PIANO, KEYBOARDS, SCRATCH); JAVIER CASALLA (VIOOL); MARTÍN FERRÉS (BANDONEON); GABRIEL CASACUBERTA (CONTRABAS, BAS); ADRIÁN SOSA (DRUMS); VERÓNICA LOZA (VJ, ZANG)

Kijk hier voor meer muziek en informatie over de band en hier voor tickets en info over de Roma.