Latin America Magazine.
 
Dance

Baila Cuba

  • data:06/01 - 07/02
  • tijd:20:00
  • locatie:Stadsschouwburg Antwerpen / Capitole Gent
  • kosten:32 tot 92 euro
Kom swingen op Cubaanse ritmes
Het vermaarde Groot Ballet van Cuba komt naar ons land met zijn nieuwste spektakel ‘Baïla Cuba’. Op de zwoele klanken van salsa, mambo, merengue, conga en rumba zal op 6 januari in Stadsschouwburg Antwerpen en op 7 januari in Capitole Gent de winter worden verdreven.

Het Groot Ballet van Cuba is doordrongen van de muzikale traditie en de dans van het Caraïbische eiland en brengt die op een sensuele en wellustige manier op het podium tot leven. Ook zo in ‘Baïla Cuba’, de nieuwste productie van Santiago Alfonso.

Voor liefhebbers van de latin dance is Santiago Alfonso absoluut geen onbekende. De Cubaanse dansmeester behaalde in 2006 de Nationale Prijs van de Dans, richtte het Consejo Nacional de Cultura en het Teatro Nacional op, was elf jaar lang artistiek directeur en choreograaf van het vermaarde cabaret Tropicana in Havana en leidt nu het Groot Ballet van Cuba.

Met ‘Baïla Cuba’ tekent Santiago Alfonso opnieuw voor een internationaal spektakel vol licht en kleur, kracht en dynamiek, dat de spontaniteit van de Cubaanse gevoelens en de authentieke Cubaanse cultuur tot uiting brengt. Niet alleen de indrukwekkende kostuums maar ook en vooral de zwoele dansen, uitgevoerd met dat unieke gevoel voor ritme dat zo eigen is aan de Caraïben, brengen de toeschouwers op de rand van hun stoel. Tijdens de adembenemende voorstelling ‘Baïla Cuba’ is het gewoon onmogelijk om stil te blijven zitten.