Latin America Magazine.
 
PartyFestivalsolidariteitsbijeenkomst

ARTS OF RESISTANCE FESTIVAL @Melkweg

  • datum:27/08
  • locatie:Melkweg
  • adres:Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam
  • kosten:Vanaf 17,25 euro

Kolonialisme leeft door in het heden. Er is gelukkig een rijke traditie van verzet tegen imperialisme, en culturele bewegingen hebben daar altijd een grote rol in gespeeld. Van massale culturele organisaties in Indonesië zoals Lekra, tot revolutionaire kunstenaars die werkten aan de eenwording van het Globale Zuiden in Cuba. Het project ‘Arts of Resistance’ is ontstaan vanuit de visie om twee werelden met elkaar te verbinden: die van de kunsten en die van activisme. Dit festival zal een eerbetoon brengen aan de anti-imperialistische verzetskunst van toen en nu. Van hiphop tot culturele groeperingen, van film en spoken word tot dans en afrobeat, we hebben een line-up vol organisatoren en artiesten die het anti-imperialistische verzet in Amsterdam tot leven zullen brengen.

Verwacht een avondprogramma vol talks, films, kunst, muziek en een jamsessie tot in de vroege uren. Je kunt je ticket kopen via onze website. Er zijn drie ticketsoorten. Een ticket voor mensen met een lager inkomen, een standaard ticket of een solidariteit ticket, waarmee je ook inlegt voor degenen met een lager inkomen. Check de website van Arts of Resistance voor de laatste programma-updates, via www.artsofresistance.com.

Talks & Performances (UPSTAIRS)
In de Upstairs hosten we een programma met diepgaande panelgesprekken, dans, spoken word en revolutionaire liederen. Gasten zijn o.a. Lowkey, Stryder, Nadia Tilon en vele anderen. Check de programma-pagina voor meer details.

Filmprogramma (CINEMA)
Het filmprogramma van Arts of Resistance biedt het beste aan van revolutionaire films vandaag de dag. De vertoonde films zijn: “Burkinabè Rising: the Art of Resistance in Burkina Faso” (2018), “Gaza Fights For Freedome” (2019) & “Dancehall Livity” (2022). Check de programma-pagina voor meer details.

Muziekprogramma (OUDE ZAAL)
Het muziekprogramma brengt je het beste van zowel lokale als internationale rebel music. De headliner, Lowkey, is een undergroundlegende van de Britse hiphopscene. Gevolgd door de groovy sounds van de Afrogrooves huisband…. en afgesloten met een open jamsessie.  Met Lowkey, Afrogrooves, Yero Gaynaako, Marikit Saturay, Keyote, El Gato Andino. Kijk op de programmapagina voor meer details.

Expositie (merchruimte OZ)
Linangan (WILLEM GEERTMAN ART & CULTURE NETWORK) is een collectief van activisten, artiesten en maatschappelijk werkers die toegewijd zijn om het Nederlandse publiek bewust te maken van de huidige situatie op de Filipijnen. Zij hosten tijdens Arts of Resistance een multimedia expo naast de Oude Zaal, met verschillende thema’s die dieper ingaan op de decennia lange strijd van de Filipijnen over nationale en sociale vrijheid. Kijk op deze pagina voor meer details.

Arts of Resistance is een samenwerkingsverband tussen Aralez, Afrogrooves, Afrispectives en Linangan. Gezamenlijk creëren zij een bruisende gemeenschap van kunstenaars en sociale bewegingen die elkaar kunnen versterken en de wereld kunnen bewegen naar een rechtvaardigere toekomst. Eerdere edities van Arts of Resistance vonden plaats in Studio K, maar zullen vanaf 2022 in grotere vorm worden voortgezet in de Melkweg. Dit festival is tot stand gekomen met behulp van een financiële bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.