Latin America Magazine.
 
Lecture

Argentijnse muziek

  • datum:16/04
  • tijd:19:00
  • locatie:Instituto Cervantes
  • adres:Domplein 3, Utrecht
Lezing Argentijnse Muziek

Argentijnse muziek is vooral bekend door de Tango. Ook al maakt deze muziek deel uit van de Argentijnse folklore, in werkelijkheid hoort de Tango echt bij de stad Buenos Aires en niet bij het hele land. De klassieke Argentijnse muziek is echter, ondanks zijn internationale belang, weinig bekend bij het brede publiek.

Carlos Micháns toont ons een overzicht van dit onderdeel uit de cultuur van zijn geboorteland. Hij illustreert dit met muzikale voorbeelden en afbeeldingen van een verrassend en veranderend Buenos Aires. Hij behandelt de periode vanaf het vicekoninkrijk in de 18e eeuw tot nu.

De uit Argentinië afkomstige componist, schrijver en tekenaar Carlos Micháns woont sinds 1982 in Nederland. Hij begon zijn opleiding in zijn geboortestad Buenos Aires en vervolgde zijn studie aan het Utrechts Conservatorium in Nederland. Naast zijn omvangrijke muzikale oeuvre schreef hij ook nog eens een twaalftal literaire werken, sommige door hem zelf geïllustreerd. Tussen 1995 en 2012 was hij redacteur en presentator van ‘Podium Neerlandés’, een internationaal programma van Radio Nederland. Micháns organiseert tournees, waaraan belangrijke Nederlandse muzikanten en ensembles een bijdrage leveren.