Latin America Magazine.
 
FoodFestivalMusic

Afro-Surinaamse muziek van A tot Z, van Kaseko tot Kawina

  • datum:27/01
  • tijd:14:00 - 18:30
  • locatie:OASE-gebouw
  • adres:Cartesiusweg 11, Utrecht
  • kosten:Voorverkoop €7; kaarten aan de deur €9

Zondag 27 januari organiseert Tori Oso Afro-Surinaamse muziek van A tot Z, van Kaseko tot Kawina, met speciale gastspreker: musicus Ronald Snijders.
Het is een bijzondere zondagmiddagbijeenkomst voor zowel de jongere als de oudere generatie van Surinaamse of -niet Surinaamse afkomst.

Ronald Snijders zal een interactieve presentatie verzorgen waarbij muzikale kennisoverdracht van de Afro-Surinaamse muziek centraal staat. Giovanni Essed, drummer en bandleider van de Kawinagroep Ondrofeni, zal een Kawinadrum demonstratie verzorgen.

Wat is Afro Surinaamse muziek? Waar komt het vandaan en hoe zit het in elkaar? Hoe heeft het zich ontwikkeld? Hoe heten de muzieksoorten uit de stad? Wat speelt men in Nederland en hoe danst men erop? Ook de Surinaamse taal oftewel het Sranan tongo komt ter sprake. Deze taal die iedereen in Suriname verstaat heeft een interessante geschiedenis en is nog steeds, ook in Nederland, nog volop in ontwikkeling. Hoe wordt deze taal in muziek gebruikt en waarover gaan de liedjes nou eigenlijk? Bestaan er ook hele oude Surinaamse liedjes van tijdens de slavernij en hoe klinken ze? Wie is die erg bekend geworden artiest Lieve Hugo en wat is de achtergrond van hedendaagse Surinaamse bands als La Rouge? En vooral: wordt Surinaamse muziek als Kaseko en Kawina wel gewaardeerd en hoe gaat de media hier en in Suriname ermee om?

Tijdens deze middag kunt u vanaf 14:00 uur een kijkje nemen bij standhouders in de minimarket. Er zal ook heerlijk Surinaams eten te koop zijn.
Kaarten in de voorverkoop kunt u reserveren via torioso@gmail.com (dit kan t/m zaterdag 26 januari).

Meer informatie: www.torioso.nl/agenda