Latin America Magazine.
 
Music

Afro-Cuban All Stars: het beste uit Cuba naar Amsterdam

  • datum:24/04
  • tijd:Deur open 19:30, aanvang 20:30
  • locatie:Paradiso People's Place
  • adres:Stadhouderskade 5, Amsterdam
  • kosten:32,50 incl. daglidm

Op woensdag 24 april 2013 geven de alom geroemde Afro-Cuban All Stars een eenmalig optreden in People’s Place. De legendarische groep nam tijdens de bekende Buena Vista Social Club-sessies het album ‘A Toda Cuba Le Gusta’ op, en staat bekend om de samensmelting van verschillende Latijns-Amerikaanse muziekstijlen. De kaartverkoop voor dit unieke concert is begonnen.

 

Begin jaren 90 begint Juan de Marcos Gonzalez, medeoprichter en tresspeler van de band Sierra Maestra, met het verwezenlijken van zijn droom om de rijke Cubaanse muziektraditie niet alleen voort te zetten, maar vooral wereldberoemd te maken. Samen met de Afro-Cuban All Stars heeft De Marcos Gonzalez het voor elkaar gekregen om een gezelschap van oude meesters en jonge musici samen te brengen, waarbij de kennis en ervaring van de meer ervaren muzikanten vermengd worden met de frisse energie van de jongere bandleden.

Buena Vista Social Club sessie

Met sterren als Ibrahim Ferrer, Ry Cooder en Omara Portuondo nam de superformatie in 1997 tijdens de vermaarde Buena Vista Social Club-sessies het debuutalbum ‘A Toda Cuba Le Gusta’ op. Afro-Cuban All Stars staat bekend om hun combinatie van verschillende Latijns-Amerikaanse (dans-)stijlen, zoals mambo, cha cha, rumba, son montuno, timba, guajira en bolero. Met vier nominaties voor een Grammy Award, meerdere documentaires over de band en talloze succesvolle platen is Afro-Cuban All Stars één van de meest succesvolle bands die Cuba ooit heeft voortgebracht.

Paradiso presenteert Afro-Cuban All Stars in People’s Place, met o.a. Laura Lydia Gonzalez, Yaure Muniz, José Gil Pinera, Gabriel Hernandez en uiteraard Juan de Marco Gonzalez zelf.