Latin America Magazine.
 
DanceMusic

EL JUNTACADÁVERES – TWISTS AND TURNS

  • datum:10/12
  • tijd:20:00
  • locatie:CC Zwaneberg
  • adres:Cultuurplein 1, 2220, Heis-op-den-Berg, België
  • kosten:16 euro

‘Twists and turns’ verwijst naar de manier waarop de tango ontstond aan het einde van de 19de eeuw. Europese migranten trokken naar Buenos Aires in Argentinië op zoek naar werk. Samen met seizoenarbeiders verbleven ze in ‘conventillos’, een soort woonkazernes. Velen onder hen vonden evenwel geen werk en stortten zich in en op de muziek. Zo ontstond een mengeling van Europese muziek met de lokale tradities en de muziek van de nakomelingen van zwarte slaven: de tango.

‘Twists and turns’: de jonge Argentijn, Enrique ‘Kike’ Noviello legde 100 jaar later de omgekeerde weg af. Hij reisde met zijn bandoneon en saxofoon vanuit Buenos Aires naar Europa, in de hoop ‘werk’ te vinden. Samen met andere gedreven en eveneens werkzoekende migranten leefde hij in kraakpanden. Hun muziek versmolt, ook met de klanken van de grote stad.

‘Twists and turns’ vormen de spirit van de ‘tangueros’ waarmee Enrique Noviello aan de nieuwe generatie ‘tango’ bouwt. Het is een uiterst radicale tango-fusion met een verrassend nieuwe sound, een amalgaam van tango, jazz, hip-hop, rock en Latin dance music.

‘Twists and turns’ is de tweede cd van El Juntacadáveres, smachtend en spetterend als de tango en provocerend als de roman van Juan Carlos Onetti, waaraan de groep haar naam ontleent.

‘Twists and turns’ is boeiende muziek, van een soort die we nog nooit eerder hebben gehoord. Het is de perfecte mix tussen de traditionele tango-orkesten en de opstandigheid van de hedendaagse muziekscène.

 

Info & Tickets!
www.eljuntacadaveres.com