Latin America Magazine.
 
FestivalFilm

World Cinema Amsterdam 2018: Cuba in focus

  • data:16/08 - 25/08
  • locatie:Rialto e.a.
  • adres:Ceintuurbaan 338, 1072 GN, Amsterdam

Van 16 t/m 25 augustus 2018 vertoont World Cinema Amsterdam weer de beste films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika én het Caribisch gebied in de Balie en Rialto en op diverse locaties in de open lucht. Het wordt de negende editie met negen wereldse films in competitie, het focusprogramma dat zich dit jaar richt op Cuba, films onder de sterrenhemel, special screenings, feestjes, eten… en natuurlijk zijn er ook dit jaar weer veel filmmakers aanwezig op het festival! Blok 16 t/m 25 augustus alvast in je agenda.

De negende editie staat in het teken van.. Cuba! Sinds drie jaar ondersteunt World Cinema Amsterdam met behulp van het Go Cuba!-fonds (beginnende) Cubaanse filmmakers om hun films te realiseren. De subsidie is weer voor drie jaar verlengd. Een goed moment om de Cubaanse film dit jaar breed uit te lichten.

Het Go Cuba!-project ondersteunt films die vaak gevoelig liggen in Cuba. Van alle aanvragen zijn er elf gehonoreerd: drie lange en acht korte films, die de komende jaren hun première zullen beleven tijdens het festival. De films die in voorgaande jaren financiering hebben gekregen, zullen tijdens het komende festival worden vertoond.

Lees meer >>